Niet Hector, maar de verdediging van De Gazelle, dat door de (onverdiende) nederlagen van de afgelopen weken niet over liep van zelfvertrouwen, stond een paar keer te schutteren waardoor de aanvallers van Hector tot twee keer toe een 100 procent kans misten. Aan de andere kant was De Gazelle wel dreigend, maar het gebrek aan scorend vermogen had ook bij de aanvallers van de Rood Zwarte brigade zijn sporen achter gelaten wat zelfvertrouwen betreft. 0-0 Was dan ook de logische ruststand.

Na rust kwam er een herboren De Gazelle uit de kleedkamer. Onduidelijk is was terreinmeester Teun Post in de thee heeft gedaan, maar onder aanvoering van de in de eerste helft ingevallen Niels Reinders ging De Gazelle fanatiek op zoek naar een doelpunt. Deze viel binnen vijf minuten in de 2e helft en Hector dankte het aan haar keeper, die een geweldige redding verrichte op een kopbal van Niels, dat dezelfde Niels niet binnen 2 minuten zijn 2e goal kon scoren.

Vanuit het niets kreeg Hector een strafschop in de schoot geworpen. De uitstekend leidende scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen na een oliedomme overtreding van de doelman van De Gazelle. Terwijl deze een aanval in zijn strafschopgebied onderschepte vond hij het nodig nog even een tikje uit te delen aan de tegenstander. Een gele kaart en een benutte strafschop, de wedstrijd  op zijn kop. Gelukkig toonde De Gazelle veerkracht, stond de verdediging in het 2e bedrijf wel als een huis en konden de voorwaartsen van De Gazelle met prima ondersteuning van de middenvelders verder gaan waar zij gebleven waren, op zoek naar meer treffers.

Na uitstekend doorzetten van Thomas stond Sven ineens alleen voor de doelman van Hector en wist hij met veel gevoel de bal in het doel te werken. De aanwezige toeschouwers van De Gazelle die de kou trotseerden gingen hun cluppie nog fanatieker aanmoedigen en het was dezelfde Sven die in de 75e minuut de 3-1 op het scorebord bracht.

Al met al een verdiende overwinning die perspectief biedt voor de volgende wedstrijd. In ieder geval is er weer het nodige zelfvertrouwen gekweekt voor de komende weken waarin eerst Markelo en daarna ABS de tegenstanders zijn, de huidige nummers 1en 5.