Mohammed Salah is een van de spelers die is doorgebroken bij FC Basel. De Zwitsers scouten met name buiten Europa naar goedkope, maar talentvolle spelers. Een beleid wat haar vruchten afwerpt. Basel speelt jaarlijks Champions League en weet altijd wel te presteren. Saillant detail; de totale marktwaarde van de Ajax selectie ligt 100 miljoen boven die van FC Basel. (transfermarkt.de)

Langzaam maar zeker zie je dat Ajax en PSV buiten Europa hun weg aan het vinden zijn. Wil je de aansluiting behouden met de subtop van Europa, zit er niks anders op dan aanpassen. Het probleem in de Eredivisie, met name bij Ajax, is dat het kapitaal op de bankrekening staat en niet op het veld. Hier begint gelukkig verandering in te komen.

Met nog één speelronde te spelen kan er weer gekeken gaan worden naar volgend seizoen. De meeste clubs weten al wat hun situatie volgend seizoen is. Maar bij FC Twente blijft het spannend. Mocht er aankomende zondag verloren worden bij Vitesse, hebben we volgend seizoen een mooi affiche in Deventer. Enige vraag is of Twente het hoofd boven water kan houden in de Jupiler League. De Enschedeërs hebben een schuldenlast van 61 miljoen euro en de inkomsten in de Jupiler League zijn aanzienlijk lager. Daarnaast lopen contracten van enkele duurbetaalde spelers door. Dan lees ik in verschillende media dat een degradatie ook zo zijn voordelen heeft. Ik zie ze niet. Nou ja, ze mogen volgend jaar weer in de schitterende Adelaarshorst spelen!

Gelukkig is in Deventer het ergste voorbij. Bosvelt en De Vroome hebben de kaders voor aankomend seizoen goed ingevuld. De technische afdeling van de club zal aankomend seizoen bijna volledig bestaan uit jongens van de club. Daarnaast krijgt het eerste elftal ook een mooi rood-geel randje. Veel spelers uit eigen jeugd en met een hart voor de club. Met dit beleid moet je het wel heel erg bont maken om het te verpesten bij de supporters. Want ook dat is weer typisch Deventer. Bijna 1300 mensen hebben hun seizoenskaart al verlengd en dat terwijl er de afgelopen twee seizoenen niks te beleven was in de Adelaarshorst. Dat geeft voor mij wel aan hoe bijzonder Go Ahead Eagles is!

Milan Keskin