Gisteravond op sportcomplex Borgele speelde Jong Go Ahead Eagles tegen de beloften van Willem II. De ogen waren gedurende deze negentig minuten vooral gericht op het aanwezige bestuur van de club en de spelers op de tribune. Druk overleggend liet het bestuur zich zien op de vernieuwde tribune. Waar ging het over? Over nieuwe spelers?

Want dat er aankomende zomer het een en ander gaat veranderen binnen de selectie moge duidelijk zijn. De technische staf is voor aankomend seizoen al ingevuld met Stegeman, Maatman en Heering.  Ik geloof dat niemand had verwacht dat John Stegeman twee stappen terug zou doen om zijn “cluppie” uit de brand te helpen. Hier verdienen Lugt, De Vroome en Bosvelt absoluut de complimenten voor. Maar uiteindelijk gaat het erom wat er op het veld staat in augustus. Hier gaat Paul Bosvelt en Hans de Vroome nog een flinke kluif aankrijgen. maar met het aantrekken van Hobie Verhulst als opvolger van Sonny Stevens is de eerste slag geslagen.

Nu het lopende seizoen net zo goed op papier af gedaan kan worden, kunnen we langzamerhand beginnen aan de vier maanden durende voorbereiding. Met een complete leegloop in de selectie kan er gevormd gaan worden aan een team die voor elkaar door het vuur wilt gaan en trots is om voor “Kowet” te spelen. De eerste namen zijn in de media al genoemd en sommigen alweer doorgestreept. Denk maar aan Baas,Valpoort, Rosheuvel, Van der Water en Van Mieghem. Gelukkig beschikt Paul Bosvelt wel over een groter netwerk dan alleen FC Twente. Maar het blijft voorlopig nog speculeren.

Hopelijk blijven de supporters trouw aan de club. Na twee jaren van dieptepunt naar dieptepunt te zijn gegaan, kan ik mij voorstellen dat er sommige “supporters” klaar mee zijn. Een hoge seizoenskaartprijs betalen om naar het voetbal te gaan, maar terecht te komen in een 19 wedstrijden durende cabaretshow. Maar gelukkig hebben we de sjaal!

Nee de club krijgt nog een flinke kluif om aankomend seizoen het verbouwde stadion vol te krijgen. De echte “die-hards” zullen er altijd zijn. Maar om de aantallen van afgelopen jaren enigszins aan te tikken moeten ze flink wat uit de kast halen. FC Den Bosch heeft als tegemoetkoming voor de slechte resultaten van de afgelopen jaren het puntensysteem ingevoerd. Je betaalt eenmalig 90 euro voor een seizoenskaart en elke keer als de club punten pakt gaat de prijs met een x-aantal euro’s omhoog. Zo krijgen de supporters waar voor hun geld. Tsja Go Ahead, ik denk maar even mee hè…

Gelukkig hebben we volgend seizoen waarschijnlijk weer een derby op het programma staan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik afgelopen zondag wel aan het gniffelen was bij de nederlaag van FC Twente tegen Feyenoord. Het voelt toch een beetje als gerechtigheid na de financiële wanorde de afgelopen jaren. Ze hielden het hele Nederlandse voetbal voor de gek, maar mochten vrolijk in de Eredivisie blijven. De enigen die de degradatie niet verdienen zijn de supporters van de Tukkers. Zij zijn ook voorgelogen door Munsterman en co en moesten vrezen voor hun club. Ik denk dat Twente het financieel nog erg zwaar gaat krijgen in de Jupiler league. Een stadion van 33.000 stoeltjes blijven betalen en een salarishuis waar een gemiddelde subtopper in de Eredivisie niet aan kan tippen. Dat gaat nog spannend worden. Gelukkig blinkt onze club wel uit op het financiële papierwerk en dat zonder met cijfertjes te goochelen.

Maar eerst moeten wij dit seizoen nog maar uitzingen. Ik zou de komende vier (oefen)duels maar gaan zien als voorbereiding op volgend seizoen. Spelers met een doorlopend contract en jeugdspelers aan spelen laten toekomen.  Zij zijn het kapitaal van de club. Niet de spelers van Manchester City of Juventus, die volgend jaar weer vrolijk voor een andere club spelen. Ik hoop dan ook dat Schenk en Suk nog bereidt zijn een jaartje in Deventer te blijven. Beide spelers hebben een matig tot slecht seizoen achter de rug, maar zijn wel spelers die in het verleden hun waarde hebben bewezen. Ervaren spelers met een “Eaglesrandje” zijn de jongens waar de supporters zich mee kunnen identificeren, met name Joey Suk. Het zou zonde zijn wanneer wij een “Deventerjongen” de deur weer uit laten lopen!

Milan Keskin