Ik bevind me nu op Koh Rong. Een eiland dat je alleen uit films kent. Hagelwitte stranden en een licht blauwe zee. Enige nadeel; ik heb drie dagen met voedselvergiftiging op bed gelegen. Had het beter kunnen treffen zullen we maar zeggen. Aankomende week zal ik de binnenlanden van Cambodja intrekken om vervolgens naar Vietnam te gaan. Eerlijk gezegd kijk ik daar enorm naar uit, alhoewel Cambodja toch een beetje als mosterd na de maaltijd voelt, als ik het vergelijk met Myanmar.

Gelukkig kreeg ik woensdag nieuws te horen, waar ik toch een beetje van opknapte. John Stegeman en Marco Heering nemen volgend seizoen het roer over bij “Kowet”. Beter hadden we het niet kunnen treffen denk ik. Een ervaren maar toch jonge hoofdtrainer met een Eagles verleden. Mij hoor je niet klagen. Toch is mijn hoop op een mooi einde van dit seizoen niet vervlogen. Een stuntje in de 4e periode kan zomaar gebeuren. Het wedstrijdschema lacht ons enigszins toe. Met wedstrijden tegen veelal laagvliegers, moet er wat te halen zijn. Wanneer Go Ahead Eagles de komende twee weken (De Graafschap thuis en Jong Ajax uit) 6 punten pakt, kan de sfeer rond de club zomaar omslaan. Waar ik deze hoop in dit rampzalige seizoen op baseer? Geen flauw benul. Een minimale overwinning op FC Oss doet mijn gedachtegang blijkbaar wonderen.

De komende tijd zal ik nog lekker in Azië te vinden zijn. Gelukkig heb ik te allen tijde internet en ben ik gewoon op de hoogte van al het nieuws. De grootste ramp voor een journalist is om tegenwoordig zonder internet te zitten!

Milan Keskin