Voor de Gele Hesjes waren er de Deventer Overlevers. Hun aanklacht in het AD tegen de politiek ging viral. De Overlevers voelen zich de vergeten groep. Nét boven het minimum, hebben ze geen recht op toeslagen. Maar geld opzij leggen voor de oude dag, zit er ondanks hun arbeidsverleden ook niet in. Het leverde hen een gesprek met Lodewijk Asscher op, en een uitnodiging voor een bezoek in Den Haag.  

Dit gesprek zet Vondst voort, maar nu kan iedereen deelnemen. In samenwerking met de Overlevers organiseert Vondst een debat in de Deventer Schouwburg op 28 januari (20.15 uur). Daarbij schuiven onder andere Lodewijk Asscher (PvdA) en journalist Dick Wittenberg (correspondent ‘Wereldverbeteraars’ bij de Correspondent) aan. Wat is nu die kloof tussen burger en politiek? Wat zijn concrete oplossingen? En wat moet de goedverdienende bakfietsburger eigenlijk met deze kloof?

Tijdens de avond verzorgt Deventer volkszanger Jaman een klein gastoptreden.

Vondst is een jong cultureel platform in Deventer, dat met name werkt vanuit de Lebuinuskerk. Met dit debat wil Vondst het gesprek voeren over de onvrede vanuit de samenleving ten opzichte van de politiek en haar beslissingen.