Webshop
Het komende jaar zou er op diverse momenten aandacht worden besteed aan dit jubileum maar door de huidige situatie in de wereld is Dé Blueskrant genoodzaakt om een crowdfunding te starten voor het voortbestaan van het medium. Aangezien de krant volledig afhankelijk is van de culturele sector, ligt alles stil en is het voortbestaan van Dé Blueskrant waar het duo zo hard voor gewerkt heeft de afgelopen vijf jaar in het geding. Er zit in alle opzichten en tegen alle verwachtingen in, nog steeds groei in dit papieren medium Dé Blueskrant mits de wereld weer gaat draaien. Toch zit de redactie van ‘Dé Blueskrant’ niet stil en werkt achter de schermen aan een exclusieve webshop ter ondersteuning en behoud van Dé Blueskrant. Exact 5 jaar na het uitkomen van de allereerste Blueskrant wordt deze webshop gelanceerd. In de webshop, genaamd Dé Blues Store, vind je een uniek assortiment aan kleding en merchandise, exclusief ontworpen voor en door Dé Blueskrant. De eerste weken is het assortiment op www.bluesstore.nl gericht op het 5- jarig bestaan van Dé Blueskrant en langzamerhand wordt het assortiment uitgebreid met nog meer mooie items voor échte blues- en muziekliefhebbers. 

Vijf jaar geleden
Vijf jaar geleden begonnen Ingrid Bosch en Marijn Ooijman met Dé Blueskrant. Ze gingen met een drukproef van vier pagina’s het land door om hun idee onder de aandacht te brengen bij potentiële adverteerders, podia, managements, platenlabels en artiesten. Nu, vijf jaar later, is Dé Blueskrant een gerenommeerd muziekmedium in Nederland en België en opent het duo een webshop met kleding en ‘wanna haves’ met unieke designs exclusief ontworpen voor en door Dé Blueskrant. 
 
Dé Blueskrant wordt volledig betaald door de adverteerder en is voor alle lezers gratis. In een oplage van 20.000 kranten wordt Dé Blueskrant ook gratis verspreidt bij podia, clubs, theaters, muziek- en platenwinkels in heel Nederland en een steeds groter wordend gedeelte van Vlaams België. Daarnaast maakten Ingrid en Marijn specials voor diverse landelijke muziekfestivals.