Ook voor de ondernemers in de Deventer binnenstad, die een zeer uitdagend jaar kennen. We kropen wat uit het dal en mochten steeds meer bezoekers verwelkomen, die zichtbaar genoten van de Deventer gastvrijheid. Het is fijn om te merken hoezeer mensen de sfeer en producten van onze mooie historische binnenstad waarderen. Bijzonder bedankt daarvoor!  

Nu is het herfst en moeten we opnieuw een stap terug doen. Hoewel we het allemaal zagen aankomen en we begrijpen dat er iets moet gebeuren om het virus in te dammen, doet het niet minder pijn. Deze periode vraagt om maximale alertheid van ons allemaal, op onze gezondheid en op de coronamaatregelen die weer hard nodig zijn. Dat is voor niemand gemakkelijk. U mist dat gezellige en spontane van een dagje of een paar uurtjes de stad in. En de stad, met haar karaktervolle steegjes, grote, kleine en bijzondere winkels, de markt, kappers, cafés, restaurants, monumenten, musea en prachtige pleinen… de stad mist u.  

De Stichting Deventer Binnenstadmanagement is verknocht aan onze karakteristieke binnenstad, aan onze bezoekers én aan onze ondernemers. We roepen u dan ook graag op: blijf komen voor uw aankopen, maar kom gespreid over alle dagen van de week en kom het liefst alleen. Wij zijn er voor u! In onze winkelstraten, op de pleinen en in de winkels gelden onverminderd de regels die al sinds maart van kracht zijn. Ze zijn in het belang van uw eigen veiligheid en van de veiligheid van onze ondernemers en hun medewerkers. De 1,5 meter afstand en andere hygiënemaatregelen blijven het allerbelangrijkst. Als we die respecteren, zorgen we er samen voor dat het veilig en verantwoord blijft, en maken we deze herfst samen zo leuk als mogelijk.  

Natuurlijk maken die 1,5 meter afstand, het handen wassen, de mandjes of karretjes, de horecasluiting en het mondkapje uw bezoek heel anders dan we graag zouden willen. Laten we daar echter niet over klagen of treuren, maar vooral samen kijken wat er wél kan! Samen kunnen we ervoor zorgen dat we een gevoel van warmte en verbinding brengen in de maanden die komen.  

Wilt u liever niet naar de binnenstad komen, maar toch genieten van wat we te bieden hebben? Dan brengen vele restaurants heerlijke maaltijden bij u thuis en ook de winkels brengen hun producten graag naar u toe! Alle informatie hierover vindt u op de website www.bezorgenindeventer.nl. Graag tot ziens in uw binnenstad! Stichting Deventer Binnenstadmanagement (SDBM)