Vanaf dit seizoen blijft het niet bij een woordelijk ‘de ballen!’, maar worden er na elke gewonnen thuiswed- strijd daadwerkelijk 30 officiële Eagles-ballen het publiek in gegooid en geschoten.

Afgelopen seizoen waren een aantal ondernemers bij de uitwedstrijd tegen AFC Ajax in de beker”, daar zag men de spelers na afloop ballen in het publiek gooien en schieten. Dat bracht een heel leuke interactie tussen spelers en – veelal jonge – supporters teweeg. ‘Dat kan ook in De Adelaarshorst’, dachten zij meteen.”

Samen met algemeen directeur Jan Willem van Dop  (Go Ahead Eagles) werd het idee verder uitgewerkt, ondernemers werden benaderd om de ballen te kunnen bekostigen. Het geld dat overblijft gaat naar de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding.

Algemeen directeur Jan Willem van Dop juicht dit initiatief vanzelfsprekend van harte toe. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe supporters – in dit geval ook zakelijk actief – zelf iets op touw zetten om de wedstrijdbeleving naar een nog hoger plan te tillen. Uiteraard verlenen we hier als club graag onze medewerking aan, en datzelfde geldt voor de spelers.”

Voor €250,- (excl. btw) per seizoen kunnen ondernemers bijdragen aan deze mooie actie. Neem hiervoor contact op via ballenaktiegae@gmail.com.