De IAAF Diamond League is een jaarlijkse serie atletiekwedstrijden, onder auspiciën van de Internationale Atletiek Federatie. De Diamond League bestaat uit veertien wedstrijden, donderdag 30 augustus in Zürich de hostcity.

De Daventria atleten Eefje Boons en Hanneke Oosterwegel zijn uitgenodigd n Zürich glans te geven aan de finale avond van deze Diamond League. Hanneke loopt om 19:55 uur de 400 meter horden, in het kader van een ‘young diamond league programma’. Een kans die geboden wordt aan de beste atleten onder de 23 uit Europa om kennis te maken met de Daimond League.

Later op de avond zal Eefje Boons deel uit maken van het Nederlands team bij de vier keer honderd meter estafette. Naast Hanneke en Eefje zullen onder andere ook Daphne Schippers en Sifan Hassan in Zürich deelnemen. Het stadion met een capaciteit van 30.000 toeschouwers is al weken uitverkocht.

Geen nood, Daventrianen en Deventenaren die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen kunnen de wedstrijd live bekijken op ‘Ziggo-sport’.