Daarnaast kun je die hele week een opblaasbare darm van binnen bekijken en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruitzien. 

Het Oncologisch Centrum Deventer (OCD) van het ziekenhuis organiseert de bijeenkomst voor iedereen die meer wilt weten over darmkanker en hoe je het zoveel mogelijk kunt voorkomen. De maand maart is de internationale maand van darmkanker. In een tijdsbestek van slechts twee uur kom je meer te weten over het nut van het vroegtijdig opsporen van darmkanker en het behandelpad van darmkanker in het Deventer Ziekenhuis. Naast een medische toelichting zijn er rondleidingen. Bezoek het Pathologisch Laboratorium of kom je meer te weten over de rol van coloscopie (onderzoek binnenkant dikke darm). Of neem een kijkje in de binnenkant van de opblaasbare darm. 

Wil je deze gratis bijeenkomst bijwonen? Aanmelden kan via www.formdesk.com/DeventerZiekenhuis/darmcollege

Wandelen door de opblaasbare darm 

De opblaasbare darm kun je van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart in het Deventer Ziekenhuis van binnen bekijken. Deze enorme darm is maar liefst 7 meter lang, 3,5 meter breed en 2,4 meter hoog. Er doorheen lopend, zie je hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Je vindt de opblaasbare darm in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis.