Het Groiningse GCHC is een ploeg waar de dames van DHV vaker tegen hebben gespeeld. Ze hadden zich daar ook op voorbereid: “We wisten dat het een fysieke en moeilijke pot zou worden.”
En dat bleek maar weer. GCHC zette in de eerste minuten hoge druk en wist daardoor meerdere malen gevaarlijk te zijn in de Deventer cirkel. Maar DHV hield stand en neutraliseerde het gevaar keer op keer.
Halverwege de eerst helft kregen de dames van DHV een strafcorner mee, die Flychi Meilin, via de rebount, mooi in de korte hoek schoot, 1-0!
Deze voorsprong wisten ze tot ver in de tweede helft vol te houden. Echter was de tweede helft fysieker dan de eerste en zijn er meerdere kaarten aan de kant van GCHC gevallen. Hier wisten de Groningers uiteindelijk goed mee om te gaan. Weer met 11 man resulteerde dit in meerdere strafcorners tegen de Deventenaren. Waarvan ze de laatste wisten te benutten voor de uiteindelijke 1-1.
Achteraf was er teleurstelling, maar ook realisme: “Ondanks het verlies in de tweede helft zijn we blij met het puntje en gaan we deze week weer hard trainen. ”
Aankomende zondag staat namelijk Beuningen uit op de agenda voor DHV sames 1.

Daniek Voortman

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.