Afgelopen zondag vertrok ABS naar Heino  met de doelstelling om de punten mee naar naar Bathmen te nemen en te zorgen dat het doelgemiddelde omhoog gehaald moest worden. Vooraf had trainer/coach Toke Poesse aangegeven dat er door snel spel tenestander HHZD flink onder druk gezet moest worden en dat het belangrijk was om veel te scoren.

De nummers 2 t/m 4  in de competitie hebben namelijk allemaal evenveel wedstrijden gespeeld en zelfde aantal winst punten. Het doelgemiddelde is hierin belangrijk vandaar dat de verdediging scherp moest zijn om zo de tegen-doelpunten te voorkomen.

ABS kwam stroef uit de startblokken en hadden geen grip om  het spel echt te bepalen. THuisclub HHZD kon lang bij blijven en met een ruststand van 8-12 was het, vooraf gestelde, doel nog niet bereikt.

In de tweede helft kon, door goed keepers werk van Liang Dijkerman, HHZD niet dichterbij komen. ABS ging sneller spelen, het tempo in de wedstrijd verhogen. Maar helaas benutte het de vrije kansen, bij onder andere de break out, niet. Gelukkig kon ABS uit eindelijk toch nog uitlopen naar een doelpunten verschil van zeven.

Teleurstellend voor het team en de vele supporters  die mee waren gereisd, maar in ieder geval weer twee winst-punten. Het blijft enorm spannend in de deze klasse, waar Wijhe 2 op kop staat staat met 8 wedstrijden en 14 punten. Gevolgd door CVO uit Vaassen, Voorwaarts 2 uit Twello, Dalfsen 2 en ABS 1 die allen 7 wedstrijden hebben gespeeld en 10 punten hebben.

Aankomende zondag speelt ABS een belangrijke wedstrijd de aansluiting in de top te behouden tegen Voorwaarts thuis in sporthal de Uutvlog om 12.30 uur. Zij hebben de steun van de supporters hard nodig. Dus kom de dames aanmoedigen.

TRUDY STEGINK