Maandag 30 juli:

Over een week is het zover, dan beginnen de Europese Kampioenschappen atletiek in Berlijn. Van 6 t/m 12 augustus strijden alle Europese toppers voor de medailles. Ikzelf ben donderdag 9 augustus aan de beurt en ik wil jullie graag meenemen in mijn laatste voorbereidingen en het EK zelf.

Deze week staat er naast trainingen weinig op het programma, om zoveel mogelijk uit te rusten. De afgelopen twee weken heb ik pittig getraind en deze week gaat het vooral om kwaliteit. Mijn training was 19uur. Overdag heb ik een rijles gehad, het hok van mijn cavia’s schoongemaakt en in mijn compry recovery van Herzog Medical gezeten. De compry recovery zijn  twee oranje beenzakken bestaande uit vier delen (voet, kuit, bovenbeen en hamstring), waar je met je benen in gaat zitten. Door middel van lucht die in de vier delen geblazen wordt, krijg je een soort massage. Dit doe ik dagelijks voor mijn herstel.

In de avond stond er een korte krachttraining op het programma. Tijdens de training staat er vaak muziek op om ons op te peppen en tussen oefeningen door lekker mee te zingen haha! Ik deed een serie cleans, waarna ik direct een sprintje deed om de kracht om te zetten in snelheid. Gevolgd door opdrukken waarbij ik mij zo afzet dat ik in mijn handen kan klappen en mijn voeten van de grond komen. De training sloot ik af met zo vaak mogelijk optrekken, waar ik niet erg goed in ben, maar practice makes perfect 😉 (zie video).

Eefje Boons

 

Op de hoogte blijven van het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg Drtv Sport op zowel Facebook als Twitter!