Zondag 12 augustus en maandag 13 augustus:

Zondag was de laatste dag van de EK, maar wat voor dag! Nederland sleepte nóg drie medailles binnen!

De dag begon rustig, zoals jullie de afgelopen tijd veel hebben gelezen.
Dit komt omdat mijn onderdelen in de avond waren. Zo ook de 4 x 100m estafette. Begin van de middag heb ik nog even koffie gehaald en aan het eind van de middag richting de baan in het prachtige stadion.

Wij gingen vroeg met de bus om op tijd op de warming-up baan te kunnen zijn, met de estafettes is het dan namelijk vaak druk. In de ochtend hadden we de basisopstelling voor de estafette gekregen. Zoals ik van tevoren had verwacht, zat ik niet deze basisopstelling en was ik dus reserve.
Als reserve doe je de hele warming-up mee en zorg je dat je standby staat voor als er wat met de andere meiden gebeurt. De meiden zetten we bij de callroom af, waarna ik met de andere reserves in het stadion de serie heb gekeken. Deze kwam Nederland safe door, aansluitend weer terug naar het warming-up veld en voorbereiden op de finale.

Deze finale heb ik ook in het stadion gekeken. Ik heb geklapt, gesprongen en geschreeuwd. De meiden hebben zilver gewonnen!
Een fantastische prestatie en mooi dat ik er in de voorbereiding aan heb kunnen bijdragen!

Nog even mijn familie opgezocht in het stadion en gedag gezegd. Daarna door naar het warming-up veld om de meiden te feliciteren en hup in de bus naar het hotel. Het was erg leuke, maar ook vermoeiende dag.

In de nacht van zondag op maandag kwam ik terug in het hotel. Snel mijn koffer ingepakt, want na 4,5 uur slaap ging :al om 05:30 de wekker. Tijd om naar huis te gaan!
Na een ochtend reizen, ben ik ondertussen weer in Deventer en zit de eerste was al in de wasmachine.

Dat was het dan voor de EK en mijn dagboek.
Bedankt iedereen die mij heeft gevolgd en gesteund de afgelopen weken!

 

Eefje Boons

De redactie bedankt Eefje Boons voor haar dagelijkse bijdragen @DrtvSport. Dankzij haar openheid hebben we allemaal een beetje inzicht gekregen in de voorbereidingen en de gang van zaken gedurende zo’n groot toernooi. Wij zijn trots op deze Deventerse kanjer en hopen in de toekomst vaker mee te kunnen lezen uit haar dagboek als ze de wereldtop gaat bestormen… Bedank Eefje!