Vrijdag 3 augustus:

Het was weer tijd voor een starttraining vandaag, wederom op Papendal om samen met Nadine Visser te starten. De felheid begint er weer wat meer in te komen, hierdoor gingen de startjes ook een stuk beter dan dinsdag. De start is altijd een aandachtspunt voor mij. Mijn reactietijd uit het blok is goed, maar ik moet zo snel mogelijk bij de eerste horde zien te komen en hier gaat het nog wel eens mis.

Hordelopen is een sprint onderdeel, waarbij alles naar voren (naar de horde) gericht moet zijn. Alleen wil ik nog te veel omhoog werken, er staat natuurlijk wel een hindernis in mijn baan. Maar door omhoog te werken en minder naar voren, verlies ik snelheid. We zijn hard bezig met het naar voren werken richting de horden en dit gaat ook steeds beter, maar er is altijd ruimte voor verbetering (gelukkig maar ?).

De rest van de dag stond in het teken van inpakken, want morgen (zaterdag) vertrek ik! In mijn koffer is alle oranje/blauwe Nederland kleding te vinden, mijn nieuwe schoenen/spikes van Adidas, proteïne repen, eiwit poeder voor herstel en isotone oplospoeder sportdrank. Deze isotone sportdrank gaat mee, omdat het ook in Berlijn warm weer is. Hierdoor verlies je veel vocht, zeker als je sport. Om het vocht weer bij te vullen heb je aan water alleen niet zo veel, daarom hebben bijna alle sporters wel isotone sportdrank.

Zoals ik hierboven al schreef vertrek ik morgen en ik heb er ontzettend veel zin in!