Woensdag 1 augustus:

Tijd voor een estafette training! Naast de 100m horden, zit ik ook bij de Nederlandse 4x100m estafette selectie samen met Dafne Schippers, Jamile Samuel, Naomi Sedney, Marije van Hunenstijn en Madiea Ghafoor. Ook voor estafette moet natuurlijk getraind worden. De laatste twee maanden zijn wij regelmatig samen gekomen om wissels te oefenen. Aangezien de EK steeds dichterbij komt, wordt de estafette training steeds specifieker en trainen we snelle wissels. Snelle wissels zijn vergelijkbaar met wedstrijd wissels, alleen lopen we in training niet de volledige afstand.

Het is erg belangrijk om de wissels te trainen. Er moet namelijk gewisseld worden binnen een vak van 30m en deze wissel moet zo snel en soepel mogelijk gaan. 

De estafette training van vandaag ging erg goed. De wissels gingen ontzettend snel en het is te merken dat alle meiden in vorm zijn. Dat is ook zeker nodig, want Nederland is de regerend kampioen op de 4x100m estafette bij de EK. Ook dit jaar is een podium plek zeker mogelijk! De laatste dag van het toernooi, zondag 12 augustus, staat de estafette gepland.