Donderdag 9 augustus:

D-Day! Vanavond mocht ik dan eindelijk aan de bak. 
Ik heb vandaag veel tijd in bed doorgebracht, even koffie gehaald tussendoor en weer terug naar bed. Wel in de ochtend even losgewerkt, maar verder zo min mogelijk energie verspillen. 

Aan het einde van de middag ging ik naar de warm-up track en begon ik met de voorbereidingen op mijn race. De warming-up ging erg goed, lekker fel en ik voelde mij helemaal ready voor de race. 

En dan is het zover. Ik kwam het stadion binnen, startblok goed gezet, even in-starten, hoorde allemaal Nederlandse aanmoedigingen, zenuwen aanwezig. 

On your marks, set, go! Mijn start ging heel goed en de race voelde goed. 12.94 prima tijd, maar op een paar duizendsten van een seconde de finale gemist. Vier meiden lopen 12.94, maar één van ons naar de finale. Zuur, want ik had daar zo graag gestaan. Een dubbel gevoel. Van tevoren wist ik dat het dicht bij elkaar zou zitten, maar zo dicht!

Toch kijk ik tevreden op mijn race terug en gaat de focus nu op de 4×100 estafette.

Bedankt voor de support!
Eefje Boons

https://www.deventerrtv.nl/eefje-boons-mist-finale/