Dinsdag 31 juli:

Vandaag was het een drukke dag met een training, teammeeting en persmeeting.

In de ochtend verzamelden alle EK atleten zich in oranje tenue op de atletiekbaan van Papendal. Er stond een open training op het programma, dit houdt in dat er pers aanwezig is om de training bij te wonen en beelden te maken. Mijn training deed ik samen met mede hordeloopster Nadine Visser en hordeloper Koen Smet. Na een paar starts op de eerste en de tweede horde, stonden er tien horden voor ons klaar. De afstand tussen de horden was 8.20m (in een wedstrijd is de afstand tussen de horden 8.50m). Deze training met tien horden was pittig, maar het is erg prettig om dit samen met andere hordelopers te doen! Je kunt elkaar motiveren en je kan aan elkaar optrekken.

Na de training was er een lunch en een teammeeting. Wij als atleten krijgen kort wat informatie over de EK (reis, verblijf, pers en toernooi zelf) van de technische directeur van de Atletiekunie.

Daarna is het tijd voor de persmeeting. Pers uit het hele land komt hierheen om atleten te interviewen over het EK. Ikzelf had een interview met RTVoost en er werden beelden opgenomen voor een thuiskijkevent. Dit thuiskijkevent is in Deventer op de Brink op donderdag 9 augustus, de dag dat ik de horden loop. Een erg leuk initiatief waarbij mijn EK op een scherm op de Brink te zien is! Daarnaast zijn er trainingsmaatjes van mij die hieromheen leuke activiteiten begeleiden. Echt een aanrader!!

Willen jullie naast dit dagboek meer zien en weten van de EK, kijk dan eens op mijn instagram @eefjeboons . Hier zal ik de komende tijd regelmatig foto’s posten.

Eefje Boons