Er zullen zes bijeenkomsten zijn van anderhalf uur. In de KOPP-groep wordt op begrijpelijke wijze aandacht besteed aan thema’s als: ziekte van de ouder, gevoelens, geheimen, opkomen voor jezelf, enzovoort. Het is een doe- en praatgroep. Tijdens de groep wordt dus ook getekend, geschilderd, gespeeld en nog meer. De ouders zullen bij de cursus betrokken worden door kennismakingsgesprekken en afsluitende gesprekken.  

Kinderen van ouders met psychiatrische of verslavingsproblemen begrijpen vaak niet wat er met hun ouder(s) aan de hand is. Hierdoor kunnen ze met hun gevoelens in de knoop komen te zitten, wat zich ook in lichamelijke ongemakken, zoals buikpijn of hoofdpijn, kan uiten. Sommige kinderen gaan zichzelf de schuld geven, of proberen al op jonge leeftijd zorgen of taken in het huishouden over te nemen. Veel kinderen en jongeren denken dat zij de enige zijn met zo’n gezinssituatie.  

De kindergroep is geschikt voor kinderen die opgroeien in een gezin met ten minste 1 ouder met psychische of verslavingsproblemen. Het kan zijn dat de gezinssituatie nu zo is dat de kinderen niet meer dagelijks geconfronteerd worden met de problematiek van de vader of moeder. Toch kan deelname aan de groep zeer steunend werken, vooral door het ontmoeten van andere kinderen in dezelfde situatie.  

Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Aanmelden kan vanaf nu. De bijeenkomsten vinden plaats bij Speeltuinvereniging “De Driehoek”, Rielerweg 110, Deventer. 

Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u contact opnemen met Impluz:  Tel: 0570-604900, Mail: info@impluz.nl (https://www.impluz.nl/cursussen/kopp-voor-jou-8-tot-12-jaar)