Wat gebeurde er toen The Beatles en Bob Dylan elkaar ontmoetten? Wat was de invloed van radio op muziek in het gesegregeerde Amerika? En wat is de relatie tussen disco en house? Vanaf dinsdag 25 september gidst popprofessor Arris Roordink je dwars door de muziekgeschiedenis tijdens de eerste cursus popmuziekgeschiedenis van Deventer. Twaalf weken lang verandert het café van poppodium Burgerweeshuis in een intiem klaslokaal met plek voor circa dertig cursisten. 

Arris doceert al jarenlang aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. “Als ik in de kroeg of op verjaardagen vertel wat ik doe, hoor ik vaak dat mensen het ontzettend leuk lijkt om die lessen te volgen. Vandaar dat ik de stof sinds vorig jaar ook buiten de schoolmuren deel,” aldus de popprofessor. In 2017 en 2018 resulteerde dat al in twee volledig uitverkochte cursussen popmuziekgeschiedenis in Nijmegen en Enschede. Dit najaar vindt er voor het eerst een reeks lessen plaats in Deventer, in samenwerking met productiehuis De Nieuwe Oost en Burgerweeshuis. 

Inschrijving 

De cursus vindt van 25 september tot en met 11 december wekelijks plaats op dinsdagavond tussen 20:00 en 22:30 uur. Het café aan de Bagijnenstraat 9 biedt plaats aan 30 deelnemers. Deelname aan deze cursus bedraagt € 175,- en tickets zijn te koop via www.burgerweeshuis.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de cursus zie www.popmuziekgeschiedenis.nl of neem contact op met Arris Roordink via arris@popmuziekgeschiedenis.nl of 06-19204606.