Hij zal in het voorstel aan het college vragen om over projecten vaker open te zijn over de successen en tegenvallers die onderweg worden ontdekt. Op die manier kan de gemeenteraad sneller bijsturen. Vanwege het grote budgetoverschrijding bij de bouw van De Viking, is er een raad-onderzoek uitgevoerd. Een van de aanbevelingen uit het onderzoek, was om nieuwe afspraken te maken over de manier waarop de gemeenteraad erbij wordt betrokken met complexe projecten.

De ChristenUnie wil dat het college elk jaar bij grote projecten een projectaudit laat uitvoeren, zodat er kritisch wordt gekeken naar de stand van zaken in het project. Op deze manier zullen de nieuwe tegenvallers wat lichter aankomen bij de gemeenteraad. Arie de Niet vindt dat deze audits veel eerder al hadden moeten gebeuren.

“Die audit is pas vorig jaar uitgevoerd. Dat had veel eerder moeten gebeuren. Het kalf is hier al lang verdronken. Maar voor andere projecten hebben we hopelijk nog wat aan de lessen die we hebben geleerd van De Viking.” Vertel de Niet.