Hermien ging er in december samen met Zus vandoor toen ze op transport werden gezet voor de slacht. Zus werd kort daarna gevangen, maar Hermien wist te ontsnappen en verschuilt zich sindsdien in de bossen bij Lettele. De Partij voor de Dieren besloot met een cowfundingsactie geld in te zamelen om haar te redden.

Door alle media-aandacht voor Hermien werd het afgelopen weekend druk in de bossen met mensen die haar wilden spotten. Daardoor is Hermien nu erg gestrest en is het nog niet gelukt haar te vangen. Over een aantal weken wordt gepoogd haar te lokken met enkele andere koeien. Kamerlid Esther Ouwehand roept op tot kalmte en geduld. “Blijf weg uit de bossen en laat het aan de experts over. Des te eerder kunnen we Hermien naar haar opvanglocatie brengen.” Hermien en Zus worden beide ondergebracht bij koeienrusthuis De Leemweg.

Ouwehand: “Hermien en Zus waren echt elkaars maatjes. Het is fantastisch dat we in een week tijd zoveel steun hebben gekregen dat we beide koeien met elkaar kunnen herenigen, ver weg van het slachthuis.”

Giften die na vandaag nog binnenkomen gaan ook naar de opvang van beide koeien.  Ouwehand: “Hermien en Zus zijn nog jong en kunnen zeker twintig jaar worden. We zijn heel blij dat we ook deze kosten kunnen dekken. De donaties en de positieve reacties zijn echt overweldigend geweest.”