Covid-19
De ziekte wordt verspreid door hoesten en niezen. Via kleine druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

Maandag 1 juni
Horeca, bioscopen, theaters en concerten mogen weer open.
De horeca mag (beperkt) open en je mag bioscopen, theaters en concertzalen weer (in beperkte aantallen) bezoeken. Er gelden nog wel regels:

  • Binnen mogen 30 mensen zijn.
  • Je moet reserveren.
  • Een medewerker vraagt of je verkouden bent of koorts hebt, heb je deze klachten, dan moet je thuisblijven.
  • Je moet 1,5 meter afstand houden.
  • Op terrassen mogen meer dan 30 mensen zitten, als er genoeg plaats is.
  • Je moet in de horeca aan een tafel zitten.
  • Mensen uit 1 huishouden, hoeven geen afstand te houden.

We gingen op bezoek bij een aantal cafés. Klik hier voor de video. Ook gingen wij langs bij VUE voor een interview met de assistent manager.
NOS ging langs bij de terrassen en musea om te kijken hoe het er daar aan toe gaat, klik hier voor de video.

Maandag 1 juni
Mondkapjes verplicht in openbaar vervoer.
In de bus, tram, metro en trein moet iedereen boven de 12 jaar verplicht een mondkapje dragen. Als je dit niet doet kan je een boete van €95 krijgen. Op stations en perrons is het mondkapje niet verplicht, hier moet wel de 1,5 meter afstand gehouden worden. Zorg dat je allen met de bus, tram, metro en trein reist als het niet anders kan. Wij hebben hier een artikel over geschreven.

Dinsdag 2 juni
De middelbare scholen gaan open.
Het voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs mag vanaf vandaag weer open. Leerlingen en leraren moeten nog wel anderhalve meter afstand houden en jongeren mogen nog niet allemaal tegelijkertijd naar school. Wij hebben hier een artikel over geschreven.

Vrijdag 5 juni
GGD testlocatie is geopend.
Aan de Schonenvaardersstraat in Deventer kan je je laten testen op corona in een speciale unit. Meer hierover zie je in de video.

Vrijdag 5 juni
Markt en horeca weer samen op de Brink.
Voor het eerst sinds 2,5 maand is de horeca en de markt samen geopend. Wij gingen de Brink op om de reacties te peilen.

Vrijdag 5 juni
Derde aflevering van Deventer Binnenstad Draait Door
De talkshow ‘Deventer Binnenstad Draait Door’ is een initiatief van het Deventer binnenstadsmanagement. Black Tie Media produceerde het programma in opdracht van Drtv. De opnames vonden plaats bij het Sandton IJsselhotel. presentator Durk-Jan Sinnema sprak met de volgende ondernemers: Marco Kok (Directeur MKB), Miranda Bouwmeester (General manager IJsselhotel), Jan Willem van Dop (Algemeen Directeur Go Ahead Eagles), Jan de Kleuver (Voorzitter Voedselbank). Bekijk hier de derde aflevering.

Zondag 7 juni
Lebuinuskerk is voor maximaal 30 personen geopend
Vanaf begin juni is de lebuinuskerk weer geopend voor maximaal 30 personen.

Maandag 8 juni
Verruiming openingstijden op Zon- feestdagen
Het college van burgemeester en wethouders wil alle winkels de mogelijkheid geven om op iedere zon- en feestdag open te zijn van 06.00 tot 22.00 uur. Dit om bezoekers zoveel mogelijk te spreiden tijdens deze coronatijd. Meer hierover zie je in de video.

Vrijdag 12 juni
Premier Rutte hield een persconferentie over vakantievluchten.
Rutte hield een persconferentie over het vliegen naar het buitenland, bekijk hier de persconferentie.

Zondag 14 juni
Black Lives Matter demonstratie
Op het evenemententerrein aan de Roland Holstlaan was er een Black Lives Matter demonstratie. Klik hier voor een impressie.

Dinsdag 16 juni
Eerste training van Go Ahead Eagles
Voor het 30ste jaar op rij begint Go Ahead Eagles aan de voorbereiding bij SV Terwolde. Interviews met onder andere Sam Beukema en Kees van Wonderen zie je in de video.

Woensdag 24 juni
Corona cirkels aan de Kapjeswelle
Er worden corona cirkels geplaatst aan de Kapjeswelle. De cirkels zijn een initiatief van raadslid Kitty Schmidt. De eerste cirkels worden als test geplaatst om te kijken of het werkt. Wij spraken Kitty over hoe zij op dit idee is gekomen.

Woensdag 24 juni
Persconferentie over de maatregelen.
Premier Rutte hield een persconferentie over de maatregelen die gelden vanaf 1 juli. Kijk de persconferentie hier terug.

Vrijdag 26 juni
Premier Rutte hield een persconferentie over de vakantievluchten.
Rutte vindt het niet verstandig dat Corendon de vakantievluchten naar Turkije hervat. Ondanks het oranje reisadvies vindt Corendon dat mensen weer naar Turkije kunnen gaan. Kijk hier de persconferentie terug.

 

Foto impressie

Bibliotheek deventer

Opening terrassen 

Mondkapjes in openbaar vervoer

Lebuinuskerk

De Waag

Markt en horeca samen op de Brink

Black lives matter protest

‘Hoepel op met anderhalve meter’ protest

Studio perfect sport ‘buiten’