Go Ahead Eagles neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Antoine Rabillard en Wout Droste. Dit is in goed overleg met beide spelers besloten. Paul Bosvelt: “Zowel Antoine als Wout gaf aan het heel goed naar zijn zin te hebben bij Go Ahead Eagles. Met name Wout zag zichzelf nog wel langer spelen bij de club. Toch speelt een stap naar een (ander) buitenland bij beide spelers als ambitie in het achterhoofd”.

Bosvelt: “Bij Wout geldt dat we op zijn positie reeds twee jongens voor volgend seizoen hebben vastliggen, Julliani en Boyd. Antoine speelt nu natuurlijk rechtsbuiten, maar is een spits en wil daar ook graag spelen. Op die positie zal hij ook volgend jaar niet onze nummer één zijn, is de verwachting. Als je alles zo bij elkaar optelt, kwamen we samen tot de conclusie dat het beter is om na dit seizoen – door de voordeur – uit elkaar te gaan.” 

Ook Nicolas Abdat vertrekt aan het einde van het seizoen bij Go Ahead Eagles. De linksback kwam tot dusver in ruim anderhalf seizoen tot dertien competitiewedstrijden voor de club. “Voor volgend seizoen zouden zijn perspectieven ongewijzigd blijven. Dan is het beter om afscheid te nemen van elkaar.” 

Met doelmannen Mitchel Michaelis en Andries Noppert gaat de club later dit seizoen opnieuw in gesprek over de toekomst. Paul Bosvelt: “Mitchel Michaelis is natuurlijk op dit moment geblesseerd. Zijn revalidatie verloopt gelukkig voorspoedig. Daar heeft hij nu even de focus op, dus praten we later dit seizoen verder.”

Ook met Sam Hendriks en Jacob Mulenga is afgesproken om in een later stadium verder te praten, wanneer de sportieve perspectieven voor zowel de spelers zelf als voor Go Ahead Eagles duidelijker zijn. “Buiten kijf staat dat we grote waardering hebben voor Sam en Jacob”, aldus Paul Bosvelt. 

Hij vervolgt: “Datzelfde geldt voor Jeroen. Hij is natuurlijk al wat langer aan boord en een belangrijke schakel in het veld. Toch hebben we besloten in dit stadium zijn contract voorlopig niet te verlengen. Een moeilijk besluit, maar er is op dit moment – kijkend naar de invulling van de selectie voor volgend jaar – simpelweg twijfel of we moeten verlengen en laten dat dus vanuit onze kant nog even open”. 

Martijn Berden, Justin Bakker en Boyd Lucassen waren in het bezit van een aflopend contract, met een optie deze voor één jaar te verlengen. Bij alle drie de spelers is deze optie nu gelicht, waardoor ze tot medio 2022 vastliggen. “We zijn erg te spreken over de ontwikkeling van het drietal”, geeft technisch manager Paul Bosvelt aan. “Justin Bakker maakt een goede indruk tijdens de trainingen en de wedstrijden die hij speelt. Een jongen met potentie.”

Martijn Berden was de afgelopen maanden niet inzetbaar vanwege een knieblessure. In Oss maakte hij onlangs zijn rentree. Paul Bosvelt: “Mooi om hem weer op het veld te zien. We hebben er alle vertrouwen in dat hij uiteindelijk sterker terugkomt. We willen dan ook kijken of we zijn contract kunnen openbreken en verlengen. Daarover zijn we met hem in gesprek.” 

Datzelfde geldt voor Boyd Lucassen, die net als Martijn Berden in 2019 overkwam van Jong Vitesse. “Boyd heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot onbetwiste basisspeler. Eerst als rechtsback, en daarna eigenlijk noodgedwongen tijdens de coronauitbraak als controlerende middenvelder. Wij zijn blij hem in ieder geval volgend jaar weer aan boord te hebben en gaan kijken of we ook zijn contract kunnen verlengen.”