Officieel is er natuurlijk nog wel een mogelijkheid voor de Deventer club om zich voor de play-offs te plaatsen, maar realistisch is dit niet. Het vertoonde spel van de afgelopen weken biedt geen stabiliteit en groei om meer perspectief te kunnen verwachten. Daarom kijken we naar de huidige selectie om te zien we er na de zomer nog de Vetkampstraat in zal rijden.

De mensen die zeker zullern vertrekken zijn de huurlingen. Afgelopen zomer werden gehaald: Stefano Beltrame (juventus) en Maarten de Fockert (Heerenveen).
In de winterstop kwamen: Levi Opdam (AZ), Robin Buwalda (NEC), Mauro Savastano (Ajax) en Aaron Nemane (Manchester City). Allen zullen terugkeren naar hun club.

Doelman Sonny Stevens, wiens contract afloopt deze zomer, heeft ook al aangegeven te willen vertrekken. De club heeft in Hobie Verhulst (FC Volendam) al een nieuwe keeper oor het nieuwe seizoen vastgelegd. De verdere aflopende contracten zijn: Mark Spenkelink, Xandro Schenk, Dennis Hettinga, Sam Beukema, Joey Suk en Patrick Maneschijn.

De contracten van Schenk, Stevens en Suk zijn ook formeel opgezegd door de club vorige week. In het geval van Xandro Schenk voldoet de club aan de wet- en regelgeving bij verlengde contracten. Hierbij is de werkgever verplicht de arbeidsovereenkomst vóór 1 april 2018 op te zeggen. In het geval van Stevens en Suk gaat het om zogenoemde eerste contracten, die vóór 1 juni 2018 aangezegd dienen te worden.

De doorlopende contracten van huidige selectiespelers zijn: Rick Ketting, Hamid Zarbaf, Givan Werkhoven, Joey Groenbast, Jeff Stans, Sjoerd Overgoor, Orhan Džepar, Thijs Dekker, Bruno Andrade, Sam Hendriks en Shadrach Eghan. Allen hebben een contract tot 2019. Een jaar langer liggen nog vast: Brem Soumaoro en Pieter Langedijk.

Hans de Vroome zal met Paul Bosvelt en John Stegeman de komende tijd druk blijven om een nieuwe selectie samen te stellen. Buiten Verhulst en Heering (nieuwe assistent van Stegeman) zijn er nog geen nieuwelingen gepresenteerd, maar na de teleurstelling van afgelopen maandag zal dat niet lang op zich laten wachten.