De lokatie in Diepenveen is geweldig, het fantastische Klooster Sion kent een pitoreske oprijlaan waar vele auto’s keurig in de berm waren geplaatst. De ruim 300 gasten liepen in een lange lint langs de landerijen en het magnifieke complex dat tegenwoordig de naam ‘Nieuw Sion’ draagt.

Het voormalige monnikenklooster was voor het eerst het onderkomen van het, inmiddels traditioneel geworden, concert dat ‘Het Britten’ geeft in Deventer. Gearrangeerd door de ‘Lions Club Deventer Zuid’ trad het jeugd strijkorkest belangeloos op voor de Stichting MOJO51 uit Deventer.

Het concert was in twee delen opgedeeld waar de toeschouwers ademloos luisterden naar werken van Andriessen, Debussy en Mendelsohn. Alles voorafgegaan door een warm en gepassioneerde toelichting van de bevlogen dirigent Loes Visser. De gastoptredens van de 19-jarige Jareach Gilula die de harp bespeelde en de 17-jarige violist Kaya Gür pasten perfect in het totaal.


Gedurende de pauze konden de vele bezoekers een glimp van het klooster opvangen toen ze door de gangen naar een apart deel wandelden om wat te drinken en elkander te ontmoeten. Eenmaal terug in de kerk werd er wederom passievol gespeeld door de Britten. Zo startte een kwartet met Henriette Bosmans’ werk, volgde er een serenade van Elgar en werd ogenschijnlijk afgesloten een ‘Hollandse Suite’ van Pergoles en Van Wassenaer.

De middag werd definitief afgesloten met de bevlogenheid van de Stichting MOJO51 die hun waardevolle werk toelichtte en een cheque van 5.000 euro overhandigd kregen van de President van de Lions club:  Gijs Hoefsloot. Het jeugdorkest deed nog een toegift voordat de bezoekers langs fakkels de oprijlaan afwandelden om voldaan weer richting hun warme huizen te rijden.

Meer weten over het werk van MOJO51, lees en luister onderstaand artikel…

Concert ‘Britten Jeugdorkest’ ten bate van Mojo51

De foto’s zijn belangeloos genomen en afgestaan door Frits Mandersloot uit Bathmen.

Buro Deventer: Britten jeugd Strijkorkest treedt op ten bate MOJO51

Auteur: Erik van Luttikhuizen