Stichting Mojo 51 (voorheen WonderKids) is opgericht in 2010 en is ontstaan vanuit de behoefte van kinderen, jongeren en jong volwassene die zich, ondanks hun achterstandssituatie, willen blijven ontwikkelen. Mojo51  wil zich inzetten voor kinderen, jongeren en jong volwassene (van 4 tot 27 jaar) die door financiële en sociale belemmeringen minder kansen in de samenleving dreigen te krijgen.

WERK VAN MOJO
​Mojo51 organiseert activiteiten waarbij kinderen,  jongeren en jong volwassenen gevoed worden met mogelijkheden. Mogelijkheden om problemen op te lossen, mogelijkheden om in omwegen te denken, mogelijkheden om kwaliteiten te ontdekken en mogelijkheden om de wereld te ontdekken in al haar facetten. De kunst is soms om hen niet alleen de gebaande paden te laten lopen, maar het zicht vrij te maken, zodat ze zelf hun eigen pad kunnen kiezen. Dit alles om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de toekomst.

Door de stoeikruimels, trainingen, ambulante ondersteuning en hun drukkerij PressOn is het voor hun mogelijk mensen weer in hun kracht te zetten en hen de vaardigheden mee te geven die nodig zijn om zich staande te houden in onze ingewikkelde maatschappij.
Dit doen ze niet alleen. Er is samenwerking met gemeenten uit de steden3hoek, FERM, scholen op VMBO, MBO en HAVO, VWO niveau, UWV, DWT, Het Plein en Activering en Provinciaal. Daarnaast is er een goede samenwerking met collega zorgverleners zoals Cases to Care, Iriszorg, HalteZ, Pactum, Lijn5, jeugdreclassering, COA, USG Restart en vele andere. Maar ook binnen het MKB wordt er contacten onderhouden.

Voor de Stoeikruimels zijn ze afhankelijk van donaties. Stichting Leergeld Deventer, de Lions Deventer Zuid en veel particulieren hebben afgelopen jaren veel geld gedoneerd om dit mogelijk te maken.

LIONSCLUB DEVENTER ZUID
De Lionsclub Zuid financierde enige jaren geleden het Britten Jeugdorkest richting een concours wat direct ook gewonnen werd. Van daaruit gaf dat Britten Jeugdconcert een speciale benefiet optreden waarvan de Lionsclub de opbrengst ter beschikking stelde aan de Stichting Mojo51. Momenteel is het een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar voor het eerst in Klooster Nieuw Sion te Diepenveen wordt gehouden.

BENEFIETCONCERT
Op zondag 25 november is dat speciale benefietconcert gepland, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Mojo51. In een speciale editie van ‘Buro Deventer’ op Deventer Radio was er op dinsdagmorgen speciale aandacht voor dit evenement gericht op de Stichting Mojo51.
Te gast waren Gijs Hoefsloot van de Lionsclub Deventer Zuid, maar ook de dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest. Loes Visser is de Lionsclub dankbaar voor hun bijdrage en leeft, met haar orkest, vol passie en enthousiasme toe naar het benefietorkest op zondag 25 november. Hoofdgast was Stefanie Stam, woordvoerder van de stichting waar de opbrengst van het concert naar toe gaat: Mojo51.

BURO DEVENTER
In een uur durende uitzending nam presentator Erik van Luttikhuizen de luisteraar mee langs de drie partijen, hun beweegredenen en passie voor dit unieke evenement.
Meer weten over Mojo51 en hun unieke werk, kijk op hun site.
Wil je het concert bijwonen in Diepenveen op zondag 25 november, ga dan snel langs de VVV in Deventer om een van de laatste kaartjes aan te schaffen.
Wil je het programma ‘Buro Deventer’  terugluisteren, klik dan op onderstaande link.