In 2018 werd in de gemeente Deventer meer dan 11 miljoen kilo groente- fruit- en tuinafval (gft) gescheiden ingeleverd, gemiddeld 118 kilo per inwoner. Het gft is vervolgens omgezet in groene energie en compost. Compost is een bodemverbeteraarbevat veel organische stof en voedt de bodem. Vermengd met aarde is compost een prima ‘meststof’ voor de tuin of een groen balkon. Door de gescheiden gft-inzameling is er sprake van minder CO2-uitstoot, lagere verwerkingskosten en worden grondstoffen behouden. 

Op=op 

Tijdens de Compostdag kunnen inwoners van de gemeente Deventer maximaal vijf zakken gft-compost voor het eigen huishouden afhalen. Dit op vertoon van de milieupas. De 20-literzakken worden tussen 10.00 en 14.00 uur uitgedeeld op vijf locaties in de gemeenteVoor alle locaties geldt: zolang de voorraad strekt. 

Theater op de Brink 

Tijdens de Compostdag verzorgt de Ulebelt tussen 10.00 en 14.00 uur voorlichting op de Brink. Bovendien is er een leuke theateractiviteit voor groot en klein. De activiteiten vinden plaats op de warenmarkt. 

Uitdeellocaties Compostdag 2019 

De Ulebelt, Maatmansweg 3 , Deventer

Platvoet evenemententerrein, Roland Holstlaan, Deventer

Recycleplein Duurstedeweg 6 , Deventer

Loo/Bathmen: Parkeerplaats bij zwembad Looërmark, Oudendijk 

Schalkhaar: Het Groenbedrijf, Kolkmansweg 5 

De compostactie wordt georganiseerd door de gemeente Deventer en Circulus-Berkel. Meer informatie is te vinden op www.circulus-berkel.nl