Elmyr Visser van NCPN IJsselstreek verteld:”Wij zien onszelf als de voortzetting van de CPN (Communistische Partij Nederland). We zijn geen sociaal-democraten, maar Marxisten. De hervormingen kunnen wat ons betreft alleen door klassenstrijd verworven worden. Wij zeggen niet dat er dingen in de machine kapot zijn die gerepareerd moeten worden, maar dat het de machine zelf is die problemen veroorzaakt. Wij zijn niet voor het verbeteren van het kapitalisme, maar voor het vervangen van het kapitalisme, want we zien geen schot meer in dit systeem.”

De keuze voor Deventer is volgens de 21-jarige Elmyr Visser logisch. “Deventer heeft een hele lange communistische traditie, dat gaat decennia terug. Als er ergens de ingrediënten liggen, dan is het Deventer. Er is een communistische traditie geweest en er is een links-georiënteerde bevolking die weinig aansluiting vindt in de huidige partijen. Er is een Marxistisch gat dat wij kunnen vullen. Een groep die links wil stemmen hopen wij vertrouwen terug te geven.”

Komende donderdag is Bram Bosman te gast in het wekelijkse actualiteitenprogramma Actueel Nieuws op DeventerRTV. Tussen 12:00 en 13:00 kunt u dan alle actualiteiten volgen uit de gemeente Deventer.