Sneller rijden 

Bij Barneveld past ProRail de bocht in het spoor aan die richting Apeldoorn loopt. Hierdoor kunnen de treinen op dit traject sneller rijden. Daarnaast vernieuwen zij ook de bovenleiding en verschuiven een wissel. Hierdoor moeten de seinen eveneens worden aangepast en doen zij op de verkeersleidingspost aanpassingen in de software.  

Langere treinen 

ProRail verlengt de perrons op de stations Barneveld Centrum, Lunteren en Hoevelaken. Hierdoor kunnen in de toekomst langere treinen stoppen op deze perrons.  

Veel meer werk

  • Bij Barneveld wordt de overweg aan de Hanzeweg vernieuwt. De dwarsliggers en spoorstaven zijn hier einde levensduur.  
  • Bij Barneveld verwijdert ProRail een tijdelijke overweg, die werd gebruikt toen een onderdoorgang werd gebouwd. Ondertussen is de onderdoorgang open en de tijdelijke overweg buiten gebruik.  
  • Bij Ede-Wageningen worden de seinen aangepast en bij Stroe werkt ProRail aan de treinbeveiliging.  
  • Op station Apeldoorn onderhoudt en schildert ProRail de perronkap. Daarnaast vindt er onderhoud plaats aan de sporen bij Apeldoorn. 
  • Bij Amersfoort wordt groot onderhoud gepleegd: ProRail vernieuwt 500 meter spoor, dwarsliggers, spoorgrind en 3 wissels.  
  • Bij Amersfoort pakt ProRail ook 600 meter spoor aan door uitsluitend de rails (spoorstaven) te vervangen. Dit werk maakt deel uit van een reeks spoorvernieuwingsprojecten. Zij werken hier door heel Amersfoort aan gedurende juli, augustus , september en december. 

Geen treinen 

Tussen Amersfoort en Ede-Wageningen en tussen Amersfoort en Apeldoorn rijden bussen in plaats van treinen. Tussen Apeldoorn en Deventer is de dienstregeling aangepast. Check voor vertrek de reisplanner.