Van onze Colmschate reporter

In de eerste 15 minuten waren de mannen uit Epe heer en meester. In de eerste 5 minuten had Epe zonder overdrijven drie 100% kansen. Topscorer Lokhorst wist er hiervan in de 3e minuut een van te benutten. Colmschate keek dus tegen een 0-1 achterstand aan. Er moest wat gebeuren tegen de goed voetballende ploeg van trainer de Haas.

Op dat moment stonden de ervaren spelers van Colmschate op, met veel strijd knokte Colmschate zich terug in de wedstrijd. Dat leverde een vrije trap rondom de 16 meter voor Colmschate op. Van ‘t Hof plaatste de bal heerlijk langs de muur in de verre hoek 1-1. Colmschate drong door en kreeg wat mogelijkheden via Kamperman Leferink en Hekkert. Helaas zat het op dat moment niet mee. Iedereen dacht met een gelijkspel naar de thee te kunnen gaan. Epe dacht daar anders over, want in de 44e minuut was daar de 1-2. Tevens was dat de ruststand.

Tot aan de 60e minuut gebeurde er niet veel. Er waren wat mogelijkheden voor beide ploegen. Hier stonden de doelmannen van beide ploegen goed opgesteld. In de 65e minuut was daar een mooie aanval van Colmschate, waar Hekkert via de buitenkant los kwam, door een goede loopactie van Van ‘t Hof moest de verdediger aan de noodrem trekken en werd de bal op de stip gelegd. Van ‘t Hof knalde feilloos raak, 2-2. Colmschate deed er nog een schepje bovenop qua strijd, dit veelal tegen her randje aan.

Door de strijd en druk die Colmschate opvoerde ging Epe fouten maken. Zo ook de doelman van Epe, die de bal in de voeten van Van ‘t Hof speelde. Hij kwam door en speelde de bal opzij naar Kamperman Leferink die de val inschoot, de bal werd uit het doel geslagen door de verdediger die rood pakte en daardoor de bal op de stip kwam te liggen. Van ‘t Hof scoorde ook deze strafschop en bepaalde de stand op 3-2.

Epe had zichzelf niet meer in de hand en kreeg uiteindelijk nog twee rode kaarten. De winst van Colmschate kwam niet meer in gevaar en zo boekte Colmschate vooral op strijd zijn vierde overwinning op rij.

Doelpuntenmakers Colmschate: Jarmo van ‘t Hof 3 maal.