Zonder de geblesseerden Maneschijn (Knie), Locht ( Hamstring) en Jansen (Lies) moest Colmschate zich herpakken na de beschamende nederlaag van een week eerder tegen Helios. Colmschate begon goed aan de wedstrijd en had het redelijk onder controle. Dat resulteerde ook in twee goede aanvallen waar Jard Kamperman Leferink, 1 op 1 kwam met de keeper. Helaas zat het net niet mee en resulteerde dat in geen doelpunt. Aan de andere kant werd de Witkampers wat gevaarlijker en dat resulteerde in een goede kans, door goed keeperswerk van Ariens bleef de stand 0-0. Helaas was dat in de 43e minuut anders. Door goed doorzetten van de rechtsbuiten van Witkampers, die de bal op maat voorgaf, was het een koud kunstje voor de nummer 4 om de 1-0 op het bord te zetten. Tevens was dit de ruststand.

Colmschate moest in de 50e minuut door zonder Kamperman Leferink. Hij raakte geblesseerd aan de rug, waardoor good-old Michel Versluis zijn rentree vierde. Versluis eigenlijk gestopt, wil zijn club helpen door de vele blessures aan Colmschate kant. Versluis dirigeerde als vanouds en zette het middenveld neer. Dit resulteerde in een mooie aanval waar hij Van ‘t Hof zocht, deze werd neergehaald rond de 16 meter. Van ‘t Hof nam de vrije trap zelf, in de rebound schoot Roelofs de 1-1 tegen de touwen. Helaas werd deze wegens buitenspel afgekeurd. Of dit ook daadwerkelijk buitenspel was viel te betwisten…

In de 70e minuut eindelijk loon naar werken voor de ploeg uit Deventer. Een goede actie van Van ‘t Hof die de bal panklaar legde voor Noah Hamersma. Deze schoot de bal schitterend binnen. 1-1. Colmschate was daarna heer en meester. Alleen werd er niet meer gescoord. Op basis van de 2e helft had Colmschate meer verdiend. Positief is de veerkracht van de ploeg dat na een moeilijke week liet zien goed te kunnen voetballen ondanks de vele afwezigen. Minpunt het uitvallen van Kamperman Leferink (rug) en van ‘t Hof(knie) waardoor de ziekenboeg weer wat groter werd.

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.