Colmschate begon de wedstrijd ijzersterk. Door goed voetbal en positiefspel dreef het de ploeg van de worp achteruit. Dit leidde tot mogelijkheden voor Jard Kamperman Leferink (kopbal) en Joris Weidijk (schot). Activia loerdde op de counter met de snelle Hubner en de fysiek sterke Mikkers. Rond de 20e minuut schatte doelman Locht een voorzet verkeerd in, waardoor de bal door Bart Wippert in het doel werd verwerkt. 0-1. Colmschate was even de kluts kwijt, doordat de goal vrijwel uit het niets kwam. Colmschate zocht vooral de aanval via de rechterkant, waar de goed spelende Weidijk elke keer gevaarlijk was. Het was dan ook Weidijk die de 1-1 maakte naar dat hij goed op wilskracht doorging, en zo de bal onder de doelman kon schuiven.

Colmschate was nog het doelpunt aan het vieren of het was alweer 1-2. Doordat de organisatie niet goed stond bij de geelzwarten kon Hubner geheel vrijstaand de bal mooi diagonaal inschieten, 1-2. Weer moest Colmschate’33 in de achtervolging. Door een tempo hoger te spelen kwamen er mogelijkheden voor de ploeg van Marco Onderberg. Zo kreeg Colmschate in de 43e minuut een corner, deze werd goed ingedraaid door Daniel van de Gucht, die daarna goed tegendraads werd ingekopt door spits Jarmo van ’t Hof. 2-2

Na de theepauze bleef Colmschate goed voetballen en behield het de druk op Activia. In de 50eminuut een goede actie van Hidde Hekkert, die van ’t Hof inspeelde en die de bal op Versluis neerlegde, via het schot van Versluis kwam de bal voor de voeten van Weidijk, die helaas de bal overschoot. Gelukkig was het 5 minuten later wel raak voor Weidijk, via een mooie aanval via links belande de bal voor de voeten van Weidijk, hij schoot  de bal snoeihard in de korte hoek. 3-2. In de 70e minuut was het opnieuw raak voor Colmschate’33. Hidde Hekkert veroverede de bal en zag van ’t Hof randje buitenspel vrij staan. Van ’t Hof bedacht zich niet en schoot de bal snoeihard van rond de 16 langs de keeper. 4-2. Colmschate dacht dat de wedstrijd gelopen was, hier dacht Activia anders over. In de 85e minuut werd het toch nog spannend doordat Mikkers de 4-3 maakte. In de 90e minuut werd het bijna gelijk, toen uit de kluts Mikkers tegen de paal schoot. Hierbij had Colmschate wat geluk, dit was overigens wel tegen de verhouding geweest. Activia speelde in de laatste minuten met veel risico, dit resulteerde in een bal die van ’t Hof kon onderscheppen en zo 1 op 1 met de keeper van Activia kwam. Van ’t Hof hield zijn hoofd koel en maakt met zijn 3e treffer de 5-3! Het was daarna ook meteen einde wedstrijd.

Door deze overwinning kruipt Colmschate langzaam weg uit de onderste regionen en kan het met een goed gevoel naar de volgende derby. Volgende week moet het op bezoek bij Turkse Kracht.

Doelpuntenmakers Colmschate: Jarmo van ’t Hof 3x & Joris Weidijk 2x.