De eerste helft was Colmschate’33 heer en meester. Activia kwam vooral de eerste 30 minuten niet in het spel voor. Colmschate speelde vanuit een goede organisatie en vooral Hidde Hekkert was een plaag voor de verdedigers van Activia. In de 6e minuut kopte Jard Kamperman Leferink schitterden raak naar een geweldige voorzet van Hekkert. Colmschate ging daarna op zoek naar de 2-0. Hekkert was daar in de 20e minuut ook 2x heel dichtbij. Eerst belandde een schot van hem op de paal en 5 minuten later ging een schot net over. Activia stelde daar zelf vrij weinig tegenover.
Alleen weet je als jezelf de kansen niet maakt, de tegenstander deze wel gaat maken. En dat gebeurd ook, in de 36e minuut kwam Activia uit het niets op 1-1. Tevens was dit de ruststand, wat bijzonder teleurstellend was voor Colmschate.

De 2e helft was het meer aan elkaar gewaagd en werd Activia sterker. De buitenspelers van Activia werden beter bereikt en het middenveld kwam in handen van de ploeg van trainer Hulshoff. Dit leidde in de 72e en 76e minuut tot de 2-1 en 3-1. Colmschate moest weer in de achtervolging en tot overmaat van ramp kreeg Molenmans in de 80e minuut de rode kaart, twee keer geel binnen 5 minuten. De sterk spelende Hekkert knalde Colmschate nog naar 3-2 in de 88e minuut, maar tot de 3-3 kwam het niet meer. Weer geen overwinning voor de ploeg van Onderberg. Doodzonde gezien de 1e helft. Colmschate moet snel punten gaan pakken en hopen dat de selectie snel weer aangevuld wordt door de vele geblesseerden anders wordt het een heel zwaar seizoen.