SCHALKHAAR
De hoogst-voetballende club uit Deventer, Schalkhaar, speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen ROHDA Raalte. De Noorderburen behaalden met dat ene punt de poulewinst, terwijl Schalkhaar derde werd met twee punten. Dit achter Warnsveldse Boys en net boven Lemelerveld.

LETTELE
Lettele won vandaag zijn laatste pouleduel, dit na twee eerdere nederlagen tegen Almelo en SDOL. Die tegenstanders eindigden dan ook respectievelijk eerste en tweede voor Lettele. Langeveen werd in eigen huis met 3-0 verslagen.

COLMSCHATE
Colmschate won ook haar laatste duel in de poule met IJsselstreek, Nieuw Heeten en Apeldoornse Boys. Tegen de Apeldoorners werd een keurige 5-1 overwinning behaald zondagmiddag waardoor Colmschate als poulewinnaar doorgaat naar de knock-out fase.

ACTIVIA
Ook Activia behaalde de volle buit uit haar drie poulewedstrijden. Afgelopen zondag werd Ulu Spor in eigen huis met 5-1 opzij gezet. Eerder al won Activia met 1-9 bij Vilsteren en met 9-1 van OVC ’21 en met een overtuigende +20 doelsaldo behaald ze de volgende ronde.

BROEKLAND
Broekland pakt de poulewinst in Groep 3 waar ook Wesepe aan deelnam. Heeten en Hoonhorst werden aan de zegekar gebonden nadat in het openingsduel ook Heeten met 1-2 werd geklopt.

TURKSE KRACHT
Ondanks de 1-6 te overwinning bij De Hoven, liep Turkse Kracht op doelsaldo de volgende ronde mis. WWNA behaalde de poulewinst door net een treffer meer te scoren dan de Deventer club.

HELIOS
Helios won met 2-10 van Kon UD zondag en sloot daarmee de bekerpoule bijzonder succesvol af. Want ook de andere twee duels, tegen ABS en Be Quick Zutphen, werden de afgelopen weken gewonnen. Daarmee zit ook Helios in de koker.

SPORTCLUB
Sportclub Deventer kende een enorm doelpuntenrijk slotduel in de poule. In eigen huis won het met 6-4 van FC Zutphen. Ook van Groen Wit en Keijenburgese Boys werd al gewonnen waardoor Sportclub door gaat naar de volgende ronde. Echter op doelsaldo mist Sportclub net de eerste plek welke recht geeft op de volgende ronde.

ANDERE CLUBS
De stadsderby tussen Gazelle en Sallandia werd uiteindelijk bij Sallandia afgewerkt omdat in de Gemeente Deventer nog niet op gras mag worden gespeelt.  Van belang was het duel niet meer omdat zowel Twello als Zwolle niet meer te achterhalen waren.

Ook Go-Ahead kon na twee nederlagen de volgende ronde van de beker wel vergeten en ‘oefende’ zondag nog tegen KCVO. ‘Buurman’ DAVO won zijn derde poulewedstrijd, maar door de twee eerdere nederlagen was het al uitgeschakeld in de poule met Klarenbeek, Vaassen en Emst.

Diepenveen moest de poulewinst overlaten aan Epe, de enige tegenstander waar het uiteindelijk van verloor. Wissel en TKA werden wel verslagen, maar dat was slechts goed voor een tweede stek, dus geen volgende ronde voor hen.

Heb jij aanvullingen, tips, verslagen of blogs?
Wil jij af en toe ons tippen over uitslagen, een kort verslagje?
Wij zouden je zeer erkentelijk zijn, en heel voetbalminnend Deventer met jou!
Stuur het in @DrtvSport via Facebook en Twitter of stuur een mailtje sport@deventerrtv.nl