Clubcorrespondent

Colmschate is goed uit de winterstop gekomen door thuis met 2-1 te winnen van Robur. Colmschate heeft eindelijk de ziekenboeg bijna leeg. Alleen Maneschijn en Jansen zijn nog geblesseerd, eerstgenoemde zal binnenkort weer zijn rentree maken;
goed nieuws!

Het kunstgrasveld van Colmschate lag er redelijk goed bij, alleen waar de zon niet goed bij kon komen was het glad. Robur overklaste Colmschate in de eerste 20 minuten met mooi en uitstekend positiespel, Colmschate niks te vertellen. De thuisclub moet doelman Locht bedanken dat het nog 0-0 stond na 20 minuten spelen. In de 25e minuut was het wel raak voor de ploeg uit Apeldoorn. Na een mooi opgezette aanval werd de verdediging van Colmschate uitgespeeld en de middenvelder kon simpel inschieten.

Na die goal werd Colmschate wakker en ging het ook voetballen. Dit resulteerde in een goede kans voor Noah Hamersma. De keeper tikte de bal uit de hoek en dit leverde een corner op. Robur kreeg de bal niet weg waardoor Hidde Hekkert de bal tegen de lat schoot, de rebound werd ingekopt door Van’ t Hof, 1-1. Tevens de ruststand.

In de 2e helft begon Robur fel, maar Colmschate had daar een goed antwoord op. De ingebrachte Weidijk verlengde in minuut 58 een uittrap van doelman Locht uitstekend naar Van ‘t Hof, die kon doorlopen en lobte de bal uitstekend over de keeper heen. 2-1. Robur moest op zoek naar de gelijkmaker, voetballend kwam het door tot aan de 16 meter, verder kwam het niet, ook zeer een verdienste van de verdediging van Colmschate. Op de counter had Kamperman Leferink nog 3-1 moeten maken, hij faalde helaas oog in oog met de keeper van Robur. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk sleepte Colmschate drie hele belangrijke punten uit het vuur.

sv Colmschate’33 – Robur et Velocitas 2-1 (1-1)
Doelpuntenmaker Colmschate: Jarmo van ‘t Hof (2x)