Je kon het vooraf al echt een degradatieduel noemen. De nummer 10 tegen nummer 11. Colmschate moest winnen om niet verder achterop te raken. Het duel was behoorlijk in evenwicht de eerste 20 minuten. Colmschate had een mogelijkheid via van ‘t Hof, maar zijn kopbal ging over. Aan de andere kant had Zwolle een mogelijkheid, maar deze werd vakkundig gepakt door doelman Ariens. In de 25e minuut kreeg Zwolle een hoekschop. Deze werd in eerste instantie weg gewerkt, maar werd via een middenvelder van Zwolle opnieuw de 16 meter in gepompt, de bal verdween erg ongelukkig op de hand van Roelofs. Penalty! Zeer ongelukkig, maar wel 0-1.
Colmschate moest zoals zo vaak dit seizoen in de achtervolging. Vandaag gingen de koppies niet naar beneden, wat een enorm pluspunt was. Colmschate drong aan en was erg nadrukkelijk op zoek naar de 1-1. Deze viel ook bijna via Biesterbosch, hij haalde uit de 2e snoeihard uit maar de keeper redde bekwaam op zijn uithaal. Daarnaast probeerde Van ‘t Hof het nog vanuit een vrije trap, ook deze bal werd goed gepakt door de keeper. Rust 0-1

In de tweede helft ging Colmschate door en op zoek na de 1-1. Met wat meer risico overigens. Doelman Ariens redde bekwaam op een goede counter van Zwolle. In de 70e minuut verving Kamphuis de moegestreden Biesterbosch en kwam in de 75e minuut Weidijk erin. Colmschate speelde alles of niets en ging met 4 spitsen spelen. Dat resulteerde bijna direct in de 1-1. Kamphuis bereikte via een goede actie en voorzet Versluis, deze nam de bal op de slof, de bal kwam tegen de lat en in de rebound kom Weidijk er net niet bij. In de 85s minuut kwam Westenbroek de aanval ook nog versterken en in de 90e!! minuut werd de bal weer naar voren geschoten. Door een goede individuele actie van Michel Versluis moest de verdediger een sliding inzetten, strafschop! Deze werd in de bovenhoek geknald door van ‘t Hof. 1-1. Colmschate ging door, wou 3 punten. Nogmaals werd de bal naar voren geknald door Daniel de Gucht. Deze werd goed verlengd door Van’t Hof naar Weidijk, en ook zeer goed afgemaakt door Weidijk 2-1!! In de 94e minuut. Alsof dat nog niet genoeg was knalde Joris Weidijk ook nog de 3-1 tegen de touwen. Deze overwinning werd vooral op karakter behaald! En daardoor klom Colmschate voorlopig naar een veilige plek op de ranglijst.