De wedstrijd begon hoe een echter derby moest beginnen, met veel strijd. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. In de 6e minuut kwam het eerste gevaar van Turkse Kracht: Tanju Sahin poeierde de bal van een meter of 30 boven op de lat. Colmschate leek wakker en begon te voetballen. Vooral via de rechterkant was Colmschate gevaarlijk, echter was het in de 36e minuut raak voor Turkse Kracht. Mehmet Colak maakte hem, overigens zat er wel een buitenspel luchtje aan. Alleen dacht de scheidsrechter hier anders over.

Colmschate was even de weg kwijt, maar kwam via een hele mooie aanval in de 45e minuut op 1-1. Van ‘t Hof veroverde de bal op het middenveld en stuurde Hidde Hekkert weg, met een mooie actie zette hij de verdediger van Turkse Kracht op het verkeerde been en gaf de bal voor, waar van ‘ Hof met een mooie overstap, Kamperman Leferink de mogelijkheid gaf om de 1-1 op het scorebord te zetten. Dit was ook gelijk de ruststand.

Ook in de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, veel strijd en passie, maar zonder echt grote kansen. In de 70e minuut was daar weer Jard Kamperman Leferink, die vanuit een mooie vrije trap van Hidde Hekkert snoeihard de 2-1 inkopte. Colmschate vergat daarna om het duel snel te beslissen, maar echt in de problemen kwam Colmschate niet meer door goed verdedigen van ondermeer Jansen en Maneschijn.

Volgende week speelt Colmschate in en tegen Epe.

Jarmo van ‘t Hof

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club, wil jij jouw club ook in de schijnwerpers. Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten het op hét sportplatform van Deventer. Mailen kan naar sport@deventerrtv.nl

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher