Alleen mensen met een parkeerkaart voor de garage hebben dan toegang tot de begane grond.  Wethouder Liesbeth Grijsen: “De recente autobrand en aanhoudende zorgen van omwonenden en ondernemers over de veiligheid vormen de aanleiding. Als de raad akkoord gaat, verwachten we dat de renovatie dit voorjaar kan starten. We willen dat de Stadspoortgarage voor bezoekers en omwonenden snel een prettige plek wordt.”  

Parkeren 

De Stadspoortgarage is van verschillende eigenaren waaronder de gemeente en bestaat uit verschillende delen. De begane grond van de garage is nu openbaar en geldt als straatparkeren. Door de begane grond met ruim 30 parkeerplekken af te sluiten, kunnen alleen bezoekers met een parkeerkaart binnen.  

Renovatie  

Vanwege betonrot is een deel van de garage niet in gebruik. Met de renovatie wordt niet alleen de constructie veilig gemaakt maar ook de brand- en sociale veiligheid op orde gebracht. Omdat de aanbesteding eind 2017 veel duurder bleek dan voorzien, is het plan herzien.  

Planning 

Het college stelt nu aan de gemeenteraad een aangepast plan voor en vraagt aanvullend krediet beschikbaar te stellen. Als de raad akkoord gaat, kan direct opnieuw worden aanbesteed. De werkzaamheden zullen daarna zo spoedig mogelijk worden uitgevoerd