De onthulling van het kunstwerk vond tegelijk met de onthulling van de ‘nieuwe’ naam van het gebouw plaats. De oude naam Hermann Simon verdween van de gevel, en de naam van Werk Leer Centrum Deventer, zoals het in de praktijk al enige tijd heet, werd onthuld. 

Het idee voor het glaskunstwerk ontstond drie jaar geleden, toen cliënten in de Cliëntenraad aangaven kleur op het Brinkgreventerrein te missen. Werk Leer Centrum (WLC) Deventer pakte deze vraag op met cliënten van het glasatelier (onderdeel van het WLC), wat resulteerde in het zogenoemde ‘vissenproject’. Het glasatelier heeft lang aan dit kunstwerk gewerkt. Het is in Nederland op dit moment waarschijnlijk het grootste kunstwerk gemaakt van glas, door middel van de glasfusingtechniek in de buitenlucht. 

De vraag ‘Wat heb jij nodig om te groeien?’ was de start van het project. Het kunstwerk verbeeldt een vissenkom. Als je in de vissenkom blijft, wordt er altijd voor je gezorgd.  De vis heeft geen enkele verplichting. Alleen leert de vis zo niet op zijn eigen benen te staan. Door de sprong te wagen richting de oceaan ervaart hij moed en doorzettingsvermogen en daarmee de kans op zelfontplooiing.