Vervoersbehoefte

Het netwerk moet niet alleen afgestemd zijn op de vervoersbehoefte van vandaag, maar ook op die van de toekomst. Daarom moet het vervoer slimmer, sneller en schoner. ”Waarbij veiligheid minstens zo belangrijk is.” aldus Statenlid Arjan Hof.

Modernisering

Nu de N48 (N348) van Hoogeveen tot Raalte een upgrade heeft ondergaan is het goed om te kijken naar een verdere modernisering van het traject. Bij Raalte wordt onder andere het knooppunt Bos, waaronder de afslag naar Deventer, aangepakt. De N35 heeft de volle aandacht en dus is het logisch om ook de N348 tussen Raalte en Deventer te verbeteren” vertelt Hof. De verbindingen tussen de steden in Overijssel zijn belangrijk voor de economische ontwikkeling en de N348 lijkt achter te blijven bij de verkeersontwikkelingen in de regio.

Ondanks dat er in het traject diverse plaatsen zijn waar landbouwverkeer kan parkeren om snelverkeer doorgang te gunnen, blijft het volgens de ChristenUnie de vraag of het verantwoord is om landbouwverkeer naast het gewone verkeer toe te laten op deze weg.  

Afstemming

De N348 houdt niet op bij de provinciegrens. De ChristenUnie ziet dan ook graag een goede afstemming tussen de provincies Overijssel en Gelderland en de gemeente Deventer zodat met gezamenlijke inspanning ook de N348 up-to-date sneller en veiliger gemaakt kan worden. Statenlid Hof verwacht op korte termijn hierover duidelijkheid te krijgen van het college van Gedeputeerde Staten.