Go Ahead Eagles zit financieel in zwaar weer. In het seizoen 2017/2018 was het tekort 6 ton en in 2018/2019 wordt een tekort verwacht van 3,5 ton. Op een begroting van 4,5 miljoen zijn dat forse verliezen. Het college zou daarvan op de hoogte moeten zijn. Het gemak waarmee vervolgens wordt ingestemd met de extra lening verbaast de ChristenUnie. De afspraak was dat er geld zou worden geleend voor de verbouw van het stadion, niet om gaten in de begroting te vullen. 

Arie de Niet: “Ik ben blij dat Go Ahead Eagles, na een paar dramatische seizoenen, sportief gezien de weg omhoog weer heeft gevonden. Maar de club moet ook financieel de zaken op orde brengen.”. 

“De gemeente Deventer heeft strenge regels voor het uitlenen van geld. Voor Go Ahead Eagles zijn die flink opgerekt. Er wordt nauwelijks rente betaald en de voorwaarden zijn veel soepeler dan gebruikelijk. Voor bijvoorbeeld Sportbedrijf De Scheg is de gemeente een stuk strenger. Dat is al scheef en nu worden de riante voorwaarden nog verder opgerekt,” Aldus de Niet. “De ChristenUnie vindt dat de gemeente een veel zakelijker houding mag aannemen tegenover Go Ahead Eagles. Als de begroting niet sluitend is moet er worden bezuinigd, zo simpel is het. Dat mag je als gemeente vragen van een professioneel voetbalbedrijf dat je vele miljoenen schuldig is.”

De ChristenUnie laten weten de indruk te hebben dat het besluit over de extra lening nogal kort door de bocht is genomen: zonder fatsoenlijke toetsing aan de regels en zonder risico-analyse. De partij laat weten dat het de vraag oproept ,na het debacle met de Viking, of de interne controle in Deventer wel op orde is.