Blue Monday is volgens sommigen de meest deprimerende dag van het jaar. Als we naar de huidige situatie kijken is die zeker voor jongeren behoorlijk deprimerend. Het ontmoeten van leeftijdsgenoten om vriendschappen te verdiepen, samen te studeren en te ontspannen is erg belangrijk. Het zelfs essentieel om je mentaal gezond te voelen en je persoonlijk te ontwikkelen. Maar dat is allemaal beperkt door coronamaatregelen. Daarom vindt de ChristenUnie het belangrijk dat we oog hebben voor de mentale kwetsbaarheid van jongeren. 

Het is positief dat MBO en HBO scholen afgelopen maandag weer open gingen, maar daarmee zijn nog niet alle problemen opgelost. ChristenUnie-lijsttrekker Arie de Niet en Carolien van Maanen (nummer 4), zelf net student-af en actief als jongerenwerker, stonden daarom op de stoep bij Aventus en Saxion om in gesprek te gaan met studenten. Ze wilden van de jongeren zelf horen wat zij in deze tijd belangrijk vinden en wat ze mee willen geven aan de lokale en landelijke politiek. Arie de Niet: “Ik heb een heldere boodschap meegekregen. Studenten vragen om erkenning dat het voor hen echt een moeilijke tijd is. En de oproep: praat wat vaker met ons in plaats van over ons.”. 

De ChristenUnie voerde op maandagochtend gesprekken met verschillende groepen studenten, o.a. met het bestuur van studentenvereniging Nescio en leden van de studentenraad van Aventus.