Al jaren beschikt de parkeergarage over laadplekken voor elektrische auto’s. Het aantal personenauto’s met stekker neemt echter toe. Alleen in januari 2019 zijn al zo’n 1.200 meer elektrische personenauto’s zijn verkocht dan in januari 2018 (bron RVO.nl). 

Om ook in de toekomst aan de sterk stijgende laadvraag te kunnen voldoen,  heeft de Centrumgarage het aantal parkeerplekken met een laadpaal maar liefst verdubbeld tot 12 plaatsen. 

Directeur Thierry van Voorst tot Voorst: “We merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de oplaadplaatsen met als gevolg dat de 6 laadplaatsen op sommige momenten niet meer voldoende waren.” 

De nieuwe laadstations zijn ook nog eens 2 keer zo snel zodat de laadtijd met de helft verkort wordt. Om al deze oplaadplekken te kunnen voorzien van groene stroom is het de wens van de parkeergarage om de naastgelegen fietsenstalling te voorzien van een dak van zonnepanelen. “Dan snijdt het mes aan 2 kanten” aldus Van Voorst tot Voorst, “de fietsen staan droog en onze laadplaatsen krijgen stroom van de zon”. 

Om deze wens te realiseren is de parkeergarage momenteel  in gesprek met de gemeente.