De Ceintuurbaan is vanaf maandag 29 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding via de Zwolsestraat, Overstichtlaan en Laan van Borgele.

De Middelweg en Lookerspad is door de afsluiting niet bereikbaar via de Ceintuurbaan. Medewerkers en scholieren van ROC Aventus en de bewoners van de Lookerspad, maken gebruik van de ingestelde omleiding. Zij volgen de omleiding via de Boxbergerweg richting de Middelweg. Voor de bewoners aan de Lookersdijk richten we tijdelijk een oversteek in vanaf de Middelweg met de Ceintuurbaan, zodat de weg bereikbaar is voor het verkeer.

Opknapbeurt is nodig

Het wegdek van zowel de Ceintuurbaan als het Zamenhofplein verkeert in een matige tot slechte staat van onderhoud. Er zitten plekken in het asfalt en er is hier veelvuldig klein onderhoud uitgevoerd. Dat heeft geleid tot een lappendeken in het asfaltoppervlak.

De Ceintuurbaan is daarnaast minder verkeersveilig voor fietsverkeer door de smalle fietsstroken. De bermen aan weerszijden van de Ceintuurbaan zijn kapot gereden en bevatten veel gaten. Het Zamenhofplein vertoont een soortgelijk beeld qua onderhoudstoestand: diverse asfaltreparaties, beschadigingen en gaten.