‘’Als jongeren denken we uiteraard mee over het provinciale verkiezingsprogramma’’ vertelt Bart Bouwman, voorzitter van het CDJA Overijssel. ‘’Het CDA biedt de kans en deze grijpen we met beide handen aan, op deze manier kunnen wij mede de koers van het CDA tot 2023 bepalen’’. Statenleden van het CDA zullen ook aanwezig zijn bij deze samenkomst. De jongeren spreken over verschillende provinciale thema’s zoals energie, openbaar vervoer en recreatie. ‘’Dit zijn belangrijke onderwerpen die invloed hebben op de jongeren, wij moeten juist innoveren en ons voorbereiden op de toekomst’’. 

De CDJA50-barbecue is vrijdag 6 juli vanaf 19.00 uur op een boerderij in Kampen. ‘’Jongeren uit de hele provincie, van Twente tot de Kop van Overijssel, komen hier bij elkaar om bouwstenen aan te leveren voor het provinciale verkiezingsprogramma’’ zegt Bouwman. ‘’Er is een nieuwe generatie opgestaan binnen het CDA. Bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn maar liefst 15 CDA’ers jonger dan 32 jaar gekozen, veel met voorkeursstemmen. Na het succes in de gemeenten willen we dit herhalen op provinciaal niveau.’’  

Jongeren die graag mee willen denken en eten kunnen zich aanmelden via Facebook van CDJA Overijssel. Vrijdag 6 juli 2018 vanaf 19.00 uur zijn zij van harte welkom aan de Zwartendijk 2 in Kampen.