De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Op 5 en 6 april komt het campagneteam naar Deventer om leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum, locatie De Marke, bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.  

Het campagneteam is aanwezig bij Etty Hillesum Lyceum, locatie De Marke, in Deventer met het lespakket “Sleutel tot veilig verkeer”. Tijdens dit bezoek zal ons campagneteam toekomstige jonge bestuurders kennis laten maken met verkeersveiligheid. De belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen worden besproken. Daarnaast kunnen leerlingen met behulp van een alcohol- of drugsbril zelf meemaken waarom het een slecht idee is om onder invloed achter het stuur te stappen. 

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. 

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.