ENTHOUSIASME
Een route van zo’n 2500 kilometer, vol sneeuw, uitdagende wegen en unieke landschappen. Niets bijzonders zou je zeggen. Zij het niet dat de tocht moet worden afgelegd in een auto waarvan de dagwaarde niet hoger mag zijn dan € 500,00 en het bouwjaar niet jonger dan 1999. Waar vind je zo’n exemplaar? Het antwoord op deze vraag kwam van Serdan, van Autobedrijf Aydin. Aangestoken door het enthousiasme van de heren was hij bereidt zo’n auto te zoeken, te leveren en te sponsoren.

PIMPEN
Uitdaging 1 was overwonnen! Omdat de Carbagerun niet om tijd of snelheid gaat, zijn er op andere fronten prijzen te verdienen. De deelnemers worden uitgenodigd om niet zomaar met een oud barrel aan de start te verschijnen. Bij het zien van de zwarte Opel Vectra van Team Deemter 7421, kreeg buurvrouw en kunstenares Dianne van Dulmen voldoende inspiratie om de heren bij te staan met het ‘pimpen’ van de auto. Dit om kans te maken op de prijs van € 500,00 voor de meest creatieve en originele auto. Het thema wordt ‘Graaf Tel’ (hoe kan het ook anders bij bezoek aan het land van Dracula). Owens Corning (producent van duurzame bouwmaterialen) bood direct aan om te sponsoren door een aantal sweaters te voorzien met het logo van dit illustere type. Airco Techniek Friesland sponsort met de levering van 6 winterbanden.

BARREL
Tijdens de tocht zijn er diverse prijzen te verdienen. De deelnemers krijgen iedere dag opdrachten die hen in situaties brengt, waar nog lang over nagepraat zal worden. Hiermee kunnen punten verzameld worden en het team met de meeste punten wint de Carbagerun.
Het ‘barrel’ waarmee het allemaal moet gebeuren, staat inmiddels op de brug bij de ouders van Mark, de techneut van het stel. De komende maanden zal er door de heren worden geknutseld om de auto in een zo optimaal mogelijke staat te krijgen.  Bij ‘pech onderweg’ moeten de buurmannen immers ter plekke de auto zelf repareren want er is geen sleepwagen, pechservice of technische dienst.

‘MET JE FOTO OP DE OTO’
Sinds een week loopt in de wijk Essenerveld de actie ‘met je foto op de oto’, georganiseerd door buurtvereniging Slonninkweg. Voor een zelf te bepalen bedrag kunnen buurtbewoners hun portret op de auto laten afbeelden. Er wordt nog gezocht naar een beletteraar die middels sponsoring dit project wil uitvoeren. Om de kosten voor de tocht, overnachtingen, benzine en reserveonderdelen zo laag mogelijk te houden zijn andere sponsoren natuurlijk ook van harte welkom.

KIKA
De auto wordt na de finish op 9 februari geveild en de opbrengst wordt geschonken aan KiKa.

Vind je dit ook een uniek project en wil je jouw steentje bijdragen aan Team Deemter 7421, in welke vorm dan ook, dan kun je contact opnemen met Patrick Geijsen op telefoonnummer 06-10208636.

VOLGEN VIA SOCIAL MEDIA

Volg Team Deemter 7421 via Social Media:

Facebook; Carbagerun Team Deemter 7421

Twitter; Team Deemter7421

Of kijk op www.carbagerun.nl