Hoogtevrees heeft drie dagen lang een bijzonder programma met een mix van internationale acts tot lokaal talent. Acts als Orkestra Mendoza, met een mix van cumbia, merengue en ranchera en Belgisch country- en bluegrassduo Eriksson Delcroix. En artiesten van eigen bodem als Vera Bon, de Deventerse singer-songwriter en Monkeyjam, een regionale muzikanten-community die de wereld kleur geeft door muzikale projecten en kleurrijke concepten. Nieuw bij deze editie van Hoogtevrees is de Silent Disco. Deze disco zorgt ervoor dat de bezoekers na de optredens kunnen dansen op 3 verschillende stijlen muziek via een koptelefoon!

Hoogtevrees heeft niet alleen een gevarieerd programma, maar ook een bijzonder decor in de vorm van nostalgische ‘vintage’ kermisattracties zoals een zweefmolen en een schiettent. Ook de horeca met een Fontein– en Orgelbar sluit aan op de sfeer en de muziek van het festival. Het Burgerweeshuis zet ook dit jaar weer een avant-gardistisch spektakel neer voor al haar bezoekers. Toegang tot het festival is gratis.

Naast Hoogtevrees staat de Franse theatergroep Tout en Vrac met de voorstelling ‘La Cuisiniere’ in het Worpplantsoen. Dit is een humoristisch duel tussen een jonge vrouw en haar keuken; een culinair spektakel.

Line-Up: Monkeyjam – Blow 3.0 – Broken brass Ensemble – Vera Bon – The Visual – Eriksson Delcroix – Dez Mona – A Milli – Orkesta Mendoza – The Antler King – Crayon Sun – Bruut + Anton Goudsmit