Door de coronamaatregelen is het Burgerweeshuis gedwongen voor grote concerten uit te wijken naar een loods aan de St. Olafstraat op het Havenkwartier, waardoor ruimte ontstaat voor andere partijen.

De Perifeer bevindt zich normaal gesproken in het atelier van Harco Rutgers in Havenkwartier Deventer en biedt als mini-podium plaats aan ongeveer 20-30 bezoekers. Vanwege corona is daar het toegestane bezoekersaantal nu teruggelopen tot 4… “Dit is een mooie kans om eindelijk weer een aantal shows te kunnen organiseren en om meer mensen kennis te laten maken met het programma van De Perifeer”, aldus Rutgers.

“In samenwerking met het Burgerweeshuis creëren we een groter publieksbereik en hebben we een hogere capaciteit.” Kelly Hammer, directeur van het Burgerweeshuis is blij om haar podium voor andere partijen beschikbaar te stellen: “Het Burgerweeshuis is er voor heel Deventer en we zijn altijd op zoek naar bijzondere samenwerkingen. Op deze manier trekken we nieuw publiek en kunnen we onze huidige bezoekers een nog breder programma aanbieden.”

Op de planning staat o.a. een concert van het Belgische jazzkwartet Kabas, een albumpresentatie van het Deventer duo Diepenmaat/Sallaerts, een solo optreden door Jon Doe One (de bassist van DAAU), een perverse live show van het beruchte Coolhaven en een audiovisueel spektakel van Cut Worms & Optical Machines. Tickets voor de shows van De Perifeer zijn verkrijgbaar via www.burgerweeshuis.nl en www.perifeer.org.

Het eerste concert is al snel, op vrijdag 18 september! Het in Gent gebaseerde kwartet Kabas laat zich beïnvloeden door het moment en vertaalt dit naar muziek die geen luisteraar onberoerd laat. Improv jazz met een wel heel bijzondere combinatie van instrumenten. Kabas zou hun nieuwe plaat eigenlijk al in maart in De Perifeer komen presenteren, maar dat ging om welbekende redenen toen niet door.